Personality programma - MBTI® 

(Her)ontdek jezelf!

MBTI®  staat voor Myers-Briggs Type Indicator en is wereldwijd het meest gebruikte persoonlijkheidsinstrument.

Begrijp jij jezelf wanneer je de ene of de andere reactie maakt? Weet jij wat je precies nodig hebt in een bepaalde situatie? Ja? Top! 
Er zijn zo nog wel meer vragen te stellen waar niet iedereen zomaar een antwoord op heeft.

"Ik begrijp mezelf soms niet goed", "Ik snap niet waarom zij dat zo doet" of "Ik erger me aan zijn manier van doen"... Deze uitspraken heb je ongetwijfeld als eens gehoord, of wie weet betrap je jezelf er op dit net te hebben gezegd.

Waartoe dient het?

Tegenstellingen of evengoed gelijkenissen in gedrag kunnen via de Myers-Briggs Type Indicator in kaart worden gebracht.

Qua persoonlijkheid hebben we allemaal voorkeurskanten en niet-voorkeurskanten waar het gaat om waar je je energie op richt en hoe je die weer oplaadt, de manier waarop je informatie opneemt of beslissingen en keuzes maakt en hoe je algemeen genomen met de wereld om je heen omgaat.

Met MBTI® wordt teruggegaan naar onze eigen basis, hetgeen we van nature uit hebben meegekregen, zodat het duidelijk(er) wordt waar onze eigen voorkeuren liggen. Door bij jezelf te starten en de eigen voorkeuren te (her)kennen, begrijp je beter wat je gelukkig maakt en wat je drijft. Van daaruit kan je veel makkelijker handelen

Bijvoorbeeld: stel dat je iemand bent die mensen om je heen nodig hebt om je energie op te laden en je wordt verplicht om voltijds van thuis uit te werken, alleen achter je computerscherm. Hoe ga je hiermee om? De kans is groot dat je je aanpast terwijl het toch blijft knagen en je je gaandeweg uitgeput begint te voelen. Wil dit zeggen dat je niet om kan met volledig thuis werken? Neen. Maar met voldoende zelfkennis hierover, weet je dat je manieren dient te zoeken om je energie weer opgeladen te krijgen. Zo kan je geregeld eens contact opnemen met anderen, samen iets leuks doen (al zal dat nu voornamelijk een virtueel feestje bouwen zijn), noem maar op. 

Bewustzijn, weet je wel...

Vanuit je zelfkennis kan je andermans reacties ook beter begrijpen zodat je je heel waarschijnlijk ook minder zal ergeren aan diens reactie, moest dit het geval zijn. Dit kan de relatie (wat die ook inhoudt) alleen maar bevorderen.

Kennis over je MBTI® -voorkeuren heeft veel voordelen!
Niet in het minst dat je beter in staat bent je eigen grenzen te stellen :-)

Praktisch

Het Personality programma - MBTI® omvat:

Optie 1
- assessment vragenlijst
- feedbacksessie inclusief Rapport Persoonlijke Effectiviteit

Optie 2
- assessment vragenlijst
- feedbacksessie inclusief Rapport Persoonlijke Effectiviteit
- 4 coachingsessies waarin domeinen worden bepaald en dieper ingegaan op de gepaste toepassing van de MBTI® -voorkeuren in elk specifiek domein

Voor wie?
Vanaf 18j.

Voor bedrijven is er een aangepast programma inclusief groepsfeedback mogelijk,
contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Dit is wat ik nodig heb!

Recensies

Ine Allaert

Ardooie

Het bepalen van mijn MBTI type toont mij welke voorkeuren ik heb in mijn dagelijkse leven. Dit wil niet zeggen dat ik enkel naar deze voorkeuren hoef te leven, maar geeft me vooral inzicht waarom ik iets doe, waarom ik zo reageer, waarom ik me in bepaalde situaties beter of minder goed voel,...
Anderzijds leert het me ook eens anders te handelen dan in mijn comfortzone."

Alyssa V.B.

Mechelen

Dankzij MBTI heb ik mezelf beter leren kennen. Het heeft me geholpen beter met anderen om te gaan en mezelf beter in te schatten in mijn reacties. De vragenlijst gaf aan welke eigenschappen er vermoedelijk bij mij pasten. Dankzij de uitleg van Ine en het overlopen van de verschillende eigenschappen werd me duidelijk dat de eigenschappen die uit de vragenlijst kwamen, ook werkelijk bij mij pasten. Ine verduidelijkte verschillende zaken indien ik niet volledig begreep wat bedoeld werd. Ze heeft het hele proces met dezelfde vriendelijkheid, professionaliteit en geduld doorlopen."

Kunnen zijn wie ik ben...

Love it!


Nieuwsgierig naar hoe anderen hiermee aan de slag gaan?
Lees dan zeker één van de case studies:


Heb je her of der al eens iets vernomen over MBTI® waardoor je je twijfels hebt, lees dan zeker even de MBTI bezwaren. Staat je eigen bezwaar er niet tussen, stel je vraag gerust aan ons.


Yep, ik ben overtuigd