Aandacht bepaalt wat volgt

27-09-2023

Tijdens de afgelopen maand zijn we naarstig in de weer geweest om het studentenkot van mijn kinderen op orde te zetten. Heel wat kuiswerk is er aan te pas gekomen en ook tante Kaat heeft daar geregeld goed bij geholpen. Je kent haar wel, die met haar gouden raad... 

'Breng je je aandacht naar datgene dat je aandacht vraagt, dan volgt je lichaam. Met andere woorden, dan laat je je aandacht je gevoel voor je creëren.'

Wist je trouwens dat je ingedroogde kauwgom en siliconen op de vloer of tafel kunt losweken met conditioner? Zo werkt het: je legt een laagje conditioner op de ingedroogde resten, laat het een tijdje inweken (een tien à vijftien minuten is vaak al genoeg) en nadien gebruik je iets van een plamuurmes of iets dergelijks om de substantie los te duwen. Met een stukje huishoudpapier neem je het op en klaar is kees. Een gouden raad van tante Kaat, echt waar!

Wat was nu het verschil wat we met onze aandacht deden: werd de aandacht gelegd naar wat we aan het verwijderen waren (met name de kauwgom), dan hoorde je iemand nogal gemakkelijk braakneigingen krijgen. Werd de aandacht gelegd naar dit wordt opgekuist (en dus zonder je te bedenken wat het is), dan kon de kauwgom met de conditioner in het stuk huishoudpapier netjes in de vuilbak verdwijnen, zonder iet of wat tegenreactie van je lichaam.

Breng je je aandacht dus naar datgene dat je aandacht vraagt, dan volgt ook je lichaam. Met andere woorden, dan laat je je aandacht je gevoel voor je creëren. Probeer het zelf maar eens uit.

Ine