Gaan voor wat je wilt

30-12-2022

Door al het sportaanbod van de jongste tijd zouden we het bijna vergeten: Argentinië heeft de Wereldbeker voetbal gewonnen! Je hoeft geen voetbalfan te zijn om dit ergens te hebben opgevangen.

Wat mij daarbij opviel, was dat van bij het begin van het tornooi de commentaren vol lof spraken over Messi en zijn missie. Want, zo voegden ze er meteen aan toe, het zou zijn laatste kans zijn.

Beste reporters, met alle respect, met topsporters op dat niveau weet je nooit... ook al beweren ze zelf vooraf iets anders. Er zijn genoeg voorbeelden uit het verleden die eerst aangaven te stoppen en er dan toch nog een of meer seizoenen aan koppelden. Of sporters die na effectief te zijn gestopt een comeback maken. En wat dan nog? Mooi is het om te kunnen stoppen op een hoogtepunt. Wat mij betreft is het nóg mooier om te kunnen stoppen op het moment dat je zelf klaar bent, helemaal voldaan, lichaam en geest volledig op elkaar ingespeeld en vooral klaar om iets anders te gaan doen. Dan ben je klaar om te stoppen. Ben je dat als sporter nog niet en lukt het zowel mentaal als fysiek nog, ga dan voor wat je wilt. Net zoals Messi en zijn missie. Een mooi woord... missie... Bijna taalkundig yin en yang... Messi... missie... Hoe groot zijn missie ook was, het is niet makkelijk om er naartoe te werken zonder een concreet plan. In zijn geval is dat wedstrijd per wedstrijd bekijken hoe ze dat met het hele team tot een goed einde konden brengen om telkens te kunnen doorgaan naar de volgende ronde.

'Spreek je missie uit. Ik ben benieuwd :-)'

Weten wat je zelf nodig hebt, is daar één van, mentaal sterk staan en elk aan elkaar optrekken zodat niet een enkeling het niveau van het team naar beneden haalt maar dat het team die enkeling die even een uitschuiver maakt, blijft meenemen op het nodige en hoge niveau, is nog een ander én vooral niet te onderschatten aspect. Alleen zo kan je gaan voor wat je wilt, word je missie een doel en staat er een krachtig team.

In een team kan je er samen voor gaan. Individueel kan dit ook, op je eigen houtje of met een team van ondersteuners dat je uitbouwt rond jou. Zowel op de sport- als op de werkvloer. Eender waar kan je gaan voor wat je wilt.

Heb jij een missie voor het nieuwe jaar? Iets waar je al lang aan denkt dat je wenst te bereiken? Iets wat je graag wenst om te zetten in een doel, alleen ontbreekt het je aan iets anders waardoor je er maar niet toe komt? Is je moment daar om er effectief mee aan de slag te gaan en kan je daarbij ondersteuning gebruiken hoe zoiets aan te pakken en er vooral mentaal sterk en gemotiveerd in te staan? Neem dan zeker contact op met In2Mental en spreek je missie uit. Ik ben benieuwd :-)

Fijne feesten en een missievol 2023,
Ine