Je bepaalt je eigen aanpak

18-09-2020

Je wilt een zakelijk of sportief project aanpakken en bedenkt je hoe je eraan gaat beginnen. Is het iets kleins, dan is het aanpakken en doorpakken, gedaan daarmee. Een gevoel van 'check, afgewerkt!'.
Is het een groter project of misschien wel het grootste waar je ooit al hebt voorgestaan, begin je te denken, op te zoeken, na te vragen, te checken en opnieuw te denken. Of in het tegenovergestelde geval: gewoon starten en vooruitgaan. 
In het eerste geval ben je eerder een denker. Wie weet zit je daar soms wel zoals 'De Denker' van Rodin (ken je hem?). Alleszins, eerst denken en structuur opzoeken zodat je goed weet waar je aan begint. In het tweede geval ben je eerder een doener. Onder het motto 'klinkt het niet dan botst het wel' richt je je op de praktische aanpak en gaandeweg ervaring opdoen om dan bij te sturen waar nodig. Pablo Picasso zei zo ooit: "Ik begin met een idee en vervolgens wordt het iets anders". Het is misschien niet volledig van toepassing in dit geval, het komt wel in de buurt.

Om ons te beperken tot deze uitersten, welke is dan de beste denk je?
Ze hebben beiden hun voor- en nadelen en elkeen rondom jou zal wel één of andere opmerking kunnen geven op iets dat je anders of beter zou kunnen doen. Dat is als iedereen een mening vragen over iets en het enige dat je daarmee bereikt, is dat er veel verschillende verklaringen en opmerkingen zijn.

'Het is belangrijk om in je eigenheid te blijven en vanuit je eigen kracht, overtuiging en ambitie, jouw project aan te pakken.'

Er zijn verschillende mogelijkheden hoe je iets aanpakt, net zoveel als er verschillende types mensen zijn. Net daarom is het zo belangrijk om in je eigenheid te blijven en vanuit je eigen kracht, overtuiging en ambitie, jouw project aan te pakken. 
Mentale flexibiliteit kan je - ongeacht wel type je bent - veel meer in je eigen kracht zetten zodat je alles kan aanpakken op een voor jou comfortabele manier, vol zelfvertrouwen. Want loopt er iets niet zoals verwacht, dan weet jij wel hoe je ermee moet omgaan. Zo ga je niet enkel je huidige project prima kunnen aanpakken, ook op lange termijn loont dit. Zelfkennis, weet je wel.

Veel succes met je aanpak,
Ine