Jezelf terug op gang trekken

24-08-2020

Je werkt hard, soms iets té hard, en kijkt vol verlangen uit naar die welverdiende vakantie. Tijdens die vakantie heb je de eerste dagen of week moeite om de dagdagelijkse gewoontes te laten varen en je denkt ook wel eens stiekem terug aan het werk. Pas daarna kan je wat lossen in je hoofd, en ben je bereid om voor de volledige rust te gaan... Zalig! Tegen dat je vakantie ten einde loopt, hoop je dat de tijd toch even blijft stilstaan zodat je nog een tikkeltje langer van dat gevoel kan genieten. Je hoofd is als het ware leeggemaakt en toch voel je diep in jou de drang om terug naar het 'gewone' leven over te schakelen. Je hebt immers nog plannen die je graag wilt aanpakken of misschien heb je wel extra ideeën gekregen tijdens je vakantie - ah ja, hoe leger je hoofd, hoe makkelijker de ideeën poppen... En net dan stel je vast dat je je als het ware nog in een 'vakantiemodus' bevindt. Geen zin om op te staan, moeite met het opnieuw vinden van je structuur (als je die vooraf al had) en vooral moeite om 'in gang te geraken', je werk opnieuw aan te pakken en die ideeën en plannen aan te pakken.

Herkenbaar? Je bent niet alleen.

Wil je nog even op die roze wolk blijven zitten zo lang het duurt en neem je gaandeweg de draad wel weer op? Stop dan hier met lezen en geniet er nog van. Ik gun het je van harte :-)

'Wil je je handelen wèl aanpakken en wil je jezelf terug op gang trekken, dan geef ik je graag dit mee: de truc zit hem in het leggen van je aandacht.'  

Wil je je handelen wèl aanpakken en wil je jezelf terug op gang trekken, dan geef ik je graag dit mee: de truc zit hem in het leggen van je aandacht. Dat waar je je aandacht aan geeft, zal je aandacht krijgen en daar ga je mee verder.
Blijf je je aandacht richting die roze wolk verleggen, dan zal je je vakantiegevoel nog lang met je meedragen. Leg je je aandacht op de taken die je wilt aanpakken, dan krijgen die voorrang.
Vóór je begint, neem even de tijd (ook al zit je nog met je poep op die zachte wolk) om even te overlopen wat je de komende dagen of week wilt doen, niet verder. Welke taken liggen er op je te wachten? Denk er even over na en schrijf ze op (yep, op de good-old-way). Pas vanaf dan worden ze actueel en kan je verder beginnen plannen: wat ga je eerst aanpakken en wanneer? Wat is het volgende en wanneer? Hoe concreter, hoe efficiënter en hoe sneller je jezelf weer op gang hebt getrokken. 

En die roze wolk? Denk tijdens je eerstvolgende vrije dag eens terug aan je gevoel van tijdens je vakantie en je zit er zo weer op. Aandacht, hé ;-)

Succes!

Liefs,
Ine