Release programma - TRE®

'Een gezonde geest in een gezond lichaam'

TRE® staat voor Tension Releasing Exercises, spanningsreducerende oefeningen, die zijn ontwikkeld door David Bercelli, PhD en internationaal traumatoloog. Hij ontwikkelde TRE® als een methode om de spanningen die je opslaat in je lichaam, op een veilige manier te kunnen loslaten. Wereldwijd wordt deze methode reeds toegepast door miljoenen mensen.

Over welke spanningen gaat dit?

TRE® is zeer effectief om spanning eigen aan het dagelijkse leven (zowel acute als chronische stress) en spanning ontstaan door (ingrijpende) gebeurtenissen op een veilige manier los te laten. Opgeslagen spanning in je lichaam kan leiden tot fysieke klachten zoals nek-, schouder- en ruglast maar evengoed klachten als darmlast, slapeloosheid, prikkelbaarheid en allerlei kwalen waarvan je niet duidelijk weet waar die vandaan komen.
Heel concreet gaat het over spanningen en pijnen die kunnen gerelateerd zijn aan fybromyalgie, reuma, artrose, migraine, spierspanningshoofdpijn, burnout, depressie en andere psychosomatische vormen.

Blessureleed in de sport of een lichaamstrauma door bv. een operatie kunnen eveneens worden ondersteund door het beoefenen van TRE®.

Deze oefeningen activeren op een veilige manier het natuurlijk reflex mechanisme waarbij neurogene trillingen en bewegingen optreden zodat innerlijke spanning kan worden gelost en het zenuwstelsel kan worden gekalmeerd.


Preventief werken

Ook preventief is dit een zeer doeltreffende techniek. Naast het voorkomen en/of loslaten van spanningen en stress, zijn er meerdere lichamelijke en mentale voordelen vastgesteld. Na deze oefeningen voel je je meer ontspannen en meer in evenwicht.

Zelfhulpmethode

Het aanleren van deze oefeningen dient te gebeuren door een gecertificeerd TRE® -provider. Bij In2Mental ben je daarbij aan het juiste adres. Hierbij wordt niet alleen aandacht geschonken aan de oefeningen zelf, vooral ook aan de zelfregulatie dat bij TRE® een belangrijke rol speelt. Op die manier ben je uiteindelijk zelf in staat om deze oefeningen toe te passen, waar en wanneer je wil of er behoefte aan hebt.

Voor wie

De oefeningen zijn (in principe) toegankelijk voor iedereen, ongeacht de fysieke conditie of leeftijd. Enige voorzichtigheid wordt hier wel ingebouwd zodat kinderen jonger dan 6 à 7j en zwangere vrouwen worden afgeraden om TRE® te beoefenen.

Sporters: het neurogene trillen haalt de spanning uit je lichaam en doet je spieren soepeler aanvoelen zodat je zowel vóór een training of wedstrijd als erna, minder gevoelig bent voor blessures en sneller herstelt. Ook na (het oplopen van) een blessure of zelfs operatie, kan TRE® de spanning die op en rond het letsel is ontstaan, doen afnemen zodat je weer vrij kan bewegen zonder enige vorm van 'ontwijking'.

Praktisch

Makkelijk zittende kledij waarin je je benen makkelijk kan plooien, is het meest comfortabele. De oefeningen zelf worden gedaan op kousen of blote voeten.

Het Release programma - TRE® omvat:
- 5 begeleide sessies
- handleiding van de oefeningen  
- thuisopdrachten om je gaandeweg de methode eigen te maken
- terugkoppeling na thuisopdrachten 
- permanente ondersteuning

Het programma kan worden gevolgd:
individueel, per duo of per groep van 3-6p.

Voor bedrijven is er een aangepast programma inclusief grotere groepen mogelijk,
contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Gevonden wat je zocht?

Recensies

Fabiola Temmerman

Antwerpen

"TRE betekent voor mij totale ontspanning van mijn spieren (heb fybro en ook een beperking in mijn linkerbeen waardoor ik dagelijks pijn heb) maar dat niet alleen, het geeft mij ook rust in mijn hoofd. Het brengt meer balans in mijn leven doordat mijn geest en lichaam in harmonie zijn. Nu moet ik veel minder pijnmedicatie nemen en ben ik van de slaapmedicatie af. Voor ik TRE kende was mijn pijn 7/10 (met pijnmedicatie) en nu is het een gemiddelde van 4/10, met slechts een zeer beperkte medicatie. Het heeft mijn leven een pak aangenamer gemaakt en de pijn een pak verdraagzamer."

Hilde Van Echelpoel

Krea Tegel bvba

"Iedereen maakt al eens wat mee in het leven. Drukte, stress, verdriet of een traumatische gebeurtenis. Ieder heeft zo zijn eigen verhaal. We hebben ook allemaal geleerd om 'flink' te zijn. Door te zetten... U 'niet te laten doen'... en vooral... ons 'niet te laten gaan'... en 'los te laten' zeggen ze dan... maar 'loslaten' is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want: we hoorden Ine al vertellen dat we die stress in ons lichaam opslaan. Sommige stress zit er zelfs al jaaaren. Soms zichtbaar maar vaak ook 'onzichtbaar'. Nieuwsgierig nam ik dus contact op met Ine. TRE, benieuwd wat dat me zou brengen. Stap voor stap en in alle rust worden de oefeningen uitgelegd, aangeleerd en bijgestuurd. En die zorgen er dus voor dat de stress en de opgebouwde spanning 'loslaat'... Zeker de eerste keren enorm intens! Ine luistert geduldig, stuurt bij waar het moet, luistert opnieuw en geeft tips... Checkt ook tussendoor om te horen hoe het gaat.... In2mental is niet gewoon een 'praatuurtje'. Voor je zit dan een vrouw die écht bekommerd is... en die je alle tips en trics mee geeft om thuis zelf verder te kunnen met de oefeningen en te ontwarren wat je kan helpen in je denken en doen. Dus wil je van die stress af die 'onzichtbaar opgestapeld werd in je lichaam' en daarbovenop : wil je die goede mindset? Denk dan 'In2mental'. Ine helpt je goed op weg!"

Kurt Biesemans
Conventus - Coworking Spaces

"Ik kwam zonder veel verwachting binnengewandeld want ik ben altijd ontspannen ;-)
De sessie bestaat uit enkele oefeningen waarbij je je spieren gaat activeren en er een soort spanning ontstaat. Waarbij je in de laatste fase relax gaat liggen, voeten tegen elkaar, knieën omhoog... en dan, hoe zal ik het zeggen, trillen en nog eens trillen. Op een of andere manier verlaat spanning het lichaam. Nu, op plaatsen waar spanning zich ophoopt, krijg je uiteindelijk lichamelijke klachten, en bij mij zaten die zeker in mijn schouders want enige tijd en zeker na de tweede sessie heb ik daar opmerkelijk minder last van. Je gave om alles rustig en beheerst over te brengen, is één van je grote troeven want ik weet nog heel goed wat ik moet doen en maak twee tot drie keer per week gebruik van deze oefeningen. Dus, ook al denk je van niet, een mentale coach is zeker geen slecht idee in deze stressie tijden."

Belangrijk

TRE® vervangt op geen enkele manier een medische behandeling. In geval van twijfel, behoudt de TRE®-provider zich het recht om je eerst door te verwijzen naar professionele, medische hulp