Performance programma - In2Me

Performen is presteren, presteren is creëren, creëren vergt ambitie en ambitie… dat heb jij!

Voor wie is dit programma?

Voor sporters, zaakvoerders en leidinggevenden die willen floreren en verder gaan dan alleen de uitvoering van hun sport of job.
Je wil:

 • mentaal sterker staan, vooral op momenten of in periodes waarin dingen wat moeilijker gaan;
 • de juiste focus leggen zonder hiervoor in 'overdrive' te gaan en het risico te lopen dat het te veel van 'de moetes' wordt;
 • stress aanpakken die je fysieke last bezorgt en, mja, misschien/mogelijk/waarschijnlijk (schrappen wat niet past) op het humeur durft te slaan waarop de mensen rondom jou reageren;
 • een goede balans leggen tussen presteren en rust, tussen werk en privé; tussen creëren en loslaten;
 • jezelf kunnen uitdagen zonder jezelf voorbij te lopen in een constante drang naar adrenaline;
 • het 'gaan' kunnen verwerken op een fysiek en mentaal gezonde manier;
 • kunnen ventileren of sparren met iemand die je kan volgen in je gedachtengang;

Herkenbaar?

Om te presteren is bewustzijn en de juiste mindset nodig, vooral eentje die bij jezelf past en niet die van wie je denkt dat je moet aannemen. Je mindset dient ook te worden aangestuurd door jouw eigen natuurlijke drijfveren, iets wat voornamelijk in de sport zeer relevant en zelfs cruciaal kan zijn want die zorgen ervoor dat je al dan niet je focus überhaupt kàn nemen.

Als je je niet bewust bent van wie je zelf bent (oké, ik weet wel dat je weet wie je bent, alleen bedoel ik hier je persoonlijkheid met alle kantjes, zowel de krachten als de valkuilen) en welke oogkleppen je op hebt staan, dan kan het snel bergaf gaan met je zelfvertrouwen op moeilijke momenten en ontbreekt het aan het juiste 'boosten' van je zelfvertrouwen op de goeie - en ook mindere - momenten.

Het gaat tenslotte om het creëren en opbouwen van zelfvertrouwen zodat je ambitie en lef kan inzetten om te presteren op het volgende niveau. En dat is waar we naartoe werken in dit programma! 


Van waar de combinatie sporters en zaakvoerders/leidinggevenden?

Van sporters wordt vaak veel gevraagd, soms letterlijk, meestal figuurlijk. Ze dienen te leren omgaan met:

 • druk om een bepaalde prestatie neer te zetten,
 • gedrag van de tegenstander,
 • een trainer waarmee het niet matcht,
 • een blessure die dreigt een (heel) seizoen de mist in te laten gaan
 • ...

Van de manier waarop zij hiermee leren omgaan kunnen zaakvoerders en leidinggevenden ook veel leren want zij moeten leren omgaan met:

 • druk om targets te halen,
 • gedrag van teamleden,
 • een teamlid waarmee het niet matcht (soms met conflicten incluis),
 • omschakelen naar een andere werkwijze
 • ...

Voorbeelden genoeg. En toch zijn er ook verschillen. Een werkvloer is nu eenmaal geen sportvloer en andersom. In dit programma maak ik dus op de gepaste momenten een onderscheid tussen Sport en Leadership.

Wat ga je dan leren?

Met het Performance Programma leer je een stevige basis te leggen waarop verder kan worden gebouwd (al dan niet met mij nog meer aan je zijde):

 • ik neem je mee naar je basis, naar wie je écht bent, wat je motiveert, wat je stuurt en ja, ook wat je doet onder stress en hoe je daar uit kan komen. Bij sporters komt daar nog de laag van motoriek bovenop;
 • je leert gerichter (zelf)leiderschap te ontwikkelen (moest dit niet helemaal duidelijk zijn: zelfleiderschap wordt ook wel eens persoonlijk leiderschap genoemd en gaat over het concreet inzetten van je eigen kwaliteiten en talenten om je doelen te bereiken. Je gaat jezelf met andere woorden op de voor jou meest gepaste manier aansturen);
 • we nemen je mentale veerkracht onder de loep: hoe ga je bijvoorbeeld om met tegenslagen of hoe pak je conflicten aan;
 • je afleiders en valkuilen worden ontrafeld;
 • je doelstellingen worden afgelijnd en geëvalueerd;

Wat is het effect van het Performance programma - In2Me?

Met het Performance programma – In2Me begrijp je veel beter hoe het komt dat je op bepaalde, mogelijk cruciale, momenten doet wat je doet. En veel belangrijker, dan kàn je een keuze maken want je weet welk effect dat zal hebben, voornamelijk op jezelf.

Ambitie had je al vooraf, maar met dit programma wordt die ambitie omgezet in een echt gepaste prestatie mindset, als een pak dat je zit als gegoten. Je motivatie en lef wordt aangescherpt zodat je scherper kan zien welke acties je dient te ondernemen.

Met de juiste mindset, de gerichte motivatie en het nodige lef neemt je zelfvertrouwen toe. En neemt je zelfvertrouwen toe, dan kan je presteren!

Praktisch

Het Performance Programma – In2Me omvat:
- intakegesprek (1,5u)
- 5 sessies van telkens 1u (6e in optie, afhankelijk van het verloop)

Zit je hoofd (te) vol door lichamelijke spanningen, dan is starten met TRE® uiteraard een aanrader. Is dit van toepassing, dan praat ik dat graag met je door in een eerste telefonisch contact of tijdens het intakegesprek.

Volgend op het Performance Programma - In2Me kan een verdere lange termijn samenwerking volgen.

Wat is de eerste stap?

Ben je ervan overtuigd dat het Performance Programma – In2Me datgene is dat je wilt doen? Of heb je hier of daar nog een vraag en wil je eerst samen met mij bekijken of dit programma iets voor jou is?
Contacteer me in beide gevallen via de volgende link en ik bel je daarna geheel vrijblijvend even op:

Gevonden wat je zocht of nog een bijkomende vraag?

Getuigenissen

Anoniem

Overheidsbedrijf

"In2Mental staat garant voor een persoonlijke begeleiding op maat naargelang je noden en behoeftes. Ine weet spitsvondig een aantal dingen in vraag te stellen waarna je zelf tot een ander, beter en nieuw antwoord komt dan bij je gewoonlijk functioneren. Net omdat je zelf tot bepaalde inzichten komt, is de stap naar verandering snel gezet. Het enige wat je zelf moet doen is je open stellen, eerlijk zijn met en over jezelf en bereid zijn tot een andere aanpak. Jezelf kwetsbaar opstellen is een teken van kracht."

Egon Michiels

Heindonk

"Dankzij Ine heb ik enkele zeer bruikbare tips aangeleerd om professionele zaken aan te pakken op een wijze die de werkstress tot normale proporties terug brengt."