BLOG


 

Iemand die zijn grenzen wenst te verleggen, en een sporter is daar een mooi voorbeeld van, krijgt vroeg of laat te maken met gedachten die niet echt helpend zijn, eerder destructief.
Gedachten bepalen immers hoe je je verder voelt en gedraagt. Deze op de juiste manier inzetten is dus van cruciaal belang.
Hoe hoger de sporter zich op...

Het was weer zo van die ochtenden waarbij ik me had voorgenomen om vroeg op te staan zodat ik een heel aantal dingen kon aanpakken maar in de plaats daarvan duwde ik vol geweld mijn wekker af en draaide ik me nog een keer om, om een tijd later mijn ogen pas echt open te doen en op te staan....

Beeld je even in: je bent sporter, wereldtopper in je gebied, komt terug in competitie en in één van je eerste wedstrijden ben je fysiek de beste, lees je de wedstrijd als geen ander, doe je de juiste dingen, alleen... op het laatste en meeste cruciale moment laat je gebeuren wat er gebeurt en word je tweede. Kans gemist.

Charles Darwin was een grondlegger voor wat betreft het onderzoeken en beschrijven van de evolutie van het leven en de verscheidenheid van dieren en mens op aarde... de 'evolutietheorie', het zegt je heel waarschijnlijk wel iets.
In de natuur geldt vaak de wet van de sterkste maar als we puur naar het evolueren kijken, hoe we als mens ons...

Vraag aan Google wat het woord 'zelfbeeld' betekent en je krijgt enorm veel websites die dit graag voor je uitleggen. Kort gezegd, betekent dit het beeld dat je hebt van jezelf m.a.w. wat je over jezelf denkt, hoe je jezelf ziet, wat je vindt wat voor iemand dat je bent.

Onderzoek aan de Universiteit van Harvard heeft uitgewezen dat we 47% van onze tijd 'afwezig' zijn. We zijn met andere woorden niet bezig met datgene waarmee we denken bezig te zijn. Verbluffend getal, niet?

Je wilt een zakelijk of sportief project aanpakken en bedenkt je hoe je eraan gaat beginnen. Is het iets kleins, dan is het aanpakken en doorpakken, gedaan daarmee. Een gevoel van 'check, afgewerkt!'.
Is het een groter project of misschien wel het grootste waar je ooit al hebt voorgestaan, begin je te denken, op te zoeken, na te...

Je werkt hard, soms iets té hard, en kijkt vol verlangen uit naar die welverdiende vakantie. Tijdens die vakantie heb je de eerste dagen of week moeite om de dagdagelijkse gewoontes te laten varen en je denkt ook wel eens stiekem terug aan het werk. Pas daarna kan je wat lossen in je hoofd, en ben je bereid om voor...

Het is je ongetwijfeld ook al eens overkomen dat je een keuze wil maken en dit laat afhangen van wat het resultaat ervan in de toekomst zal geven, toch?
Denk bijvoorbeeld aan studenten, net afgestudeerd van het middelbaar, die wikken en wegen over hoe hun toekomst er zal uitzien: wat doe ik graag? Waar kan ik iets mee bereiken?...

Hmm... ontspannen? Juist! En hoe dan? Daarvoor geeft men meestal een aantal standaard mogelijkheden: gaan wandelen, fietsen, een boek lezen, sommigen hebben baat bij kuisen (jawel, die zijn er ook), sporten, noem maar op, het zijn allemaal dingen die je kan doen ter ontspanning. Wie weet ben je misschien wel iemand die bij ontspanning een goede...

Wees de eerste om blogs van In2Mental te lezen en nieuwtjes te ontvangen!

Geen nood: geen spam, je gegevens worden nooit doorgegeven en je kan je op elk moment weer afmelden. Lees hieromtrent ook de privacyverklaring die je kan downloaden op de contactpagina van deze website.